Over mij

Tiem Meijering

Mijn naam is Tiem Meijering en ik ben vanaf 2011 gepensioneerd. Ik besteed veel tijd aan fotografie. Op deze website wil ik jullie graag kennis laten maken met alles wat ik mooi vind om vast te leggen. De beginselen van fotograferen zijn me bijgebracht in mijn eerste baan (~1969) op het laboratorium van een scheepswerf in Rotterdam (RDM) waar we veel materiaal onderzoek deden en schade onderzoeken, waar alles op foto moest worden vastgelegd. Daar heb ik veel van geleerd.  Toen ben ik ook begonnen met zwart/wit fotografie, veel foto's van kinderen, zelf ontwikkelen en afdrukken, uitvergroten enz. Mijn liefde voor deze hobby is altijd gebleven maar vanwege tijdgebrek is dit uitgelopen op alleen maar vakantie foto's en dergelijke. In 2005 ben ik het digitale tijdperk ingestapt en sinds mijn VUT in 2008 weer intensiever met fotograferen gestart.

De camera's die ik gebruik zijn de systeem camera's van Olympus OM-D, E-M5 en E-M1 met lenzen 12-40 en 12-50mm en 14-150mm zoom, prime lenzen 25mm en 45mm en de telezoom 75-300mm.  Foto bewerkingen doe ik voornamelijk met Photoshop CC.

Mijn voorkeur in het fotograferen is heel breed zoals dieren, vlinders, libellen, vogels en landschappen,maar ook straatfotografie en architectuur, avond en nacht fotografie, eigenlijk fotografeer ik alles wat ik mooi vind. Mijn drijfveer is om te proberen vast te leggen het majestueuze van natuur en landschap, mens en dier. Bewondering voor de Schepper van hemel en aarde.

Natuurlijk is het ook mijn doel om kwalitatief steeds te verbeteren, wetende dat ik nog een lange weg heb te gaan. Daarom zijn foto-technische opmerkingen welkom.